5 důvodů, proč svěřit prodej nemovitosti realitní kanceláři

 

Prodej nemovitosti je náročný proces, proto není divu, že mnoho lidí přemýšlí, zda nemovitost prodat svépomocí nebo využít služeb realitní kanceláře. Pojďme se podívat na 5 důvodů, proč prodej nemovitosti s realitní kanceláří může být lepší volbou než prodej na vlastní pěst.

 

1. Profesionální znalosti a zkušenosti

 

Realitní makléři mají široké znalosti a zkušenosti v oblasti nemovitostí. Rozumí fungování trhu s nemovitostmi, mají přehled o průměrných cenách v dané oblasti, o aktuálních trendech a zákonech. Realitní kancelář může pomoci prodat nemovitost rychleji a za vyšší cenu, protože dokáže nastavit takovou cenu, která je v souladu s aktuálními tržními podmínkami.

 

2. Využití marketingových nástrojů

 

Realitní kanceláře mají rozsáhlou databázi klientů a dokáží využít mnoha marketingových metod pro dosažení co největšího počtu lidí, kteří se budou zajímat o vaši nemovitost. Pracují efektivně se sociálními sítěmi, e-mailovým marketingem, placenými kampaněmi a také vytvoří prezentaci nemovitosti či mohou zajistit on-line prohlídky. Ty jsou v dnešní době čím dál více oblíbené, jelikož šetří čas potenciálních zákazníků.

 

3. Správa právních záležitostí a papírování

 

Prodej nemovitosti zahrnuje také právní záležitosti a papírování, což může být pro mnoho lidí velmi komplikované a časově náročné. Realitní kanceláře mají k dispozici své právní zástupce, kteří zajistí bezchybné vypracování smluv a další dokumentace. Realitní makléř ví, jaké dokumenty jsou potřeba a jakým způsobem je vyplnit, takže vám ušetří čas a eliminuje riziko neúplné či chybné dokumentace.

 

4. Zajištění prohlídek nemovitosti

 

Realitní makléři se postarají o uspořádání prohlídek s potenciálními zájemci o vaši nemovitost a zajistí, aby vše proběhlo hladce a na profesionální úrovni. Díky tomu nemusíte řešit organizaci a koordinaci prohlídek sami. Realitní makléř se postará o všechny aspekty prohlídek, tzn. kontaktování potenciálních zákazníků, plánování termínů prohlídek i vedení prohlídek. Dokáže také zájemci poskytnout poradenství ohledně financování a dalších právních a administrativních otázek, které se mohou v průběhu prohlídky objevit.

 

5. Efektivita času

 

Prodej nemovitosti je časově náročný zejména pro lidi, kteří nemají dostatečné znalosti a zkušenosti v této oblasti. Když prodáváte nemovitost sami, může to trvat mnohem déle, než byste si přáli. Musíte získat potenciální zájemce, domluvit si schůzky, provést prohlídky, řešit právní záležitosti a papírování, a to vše s omezeným časem a energií. Pokud však spolupracujete s realitní kanceláří, můžete si být jisti, že se o všechny tyto věci postarají oni.

 

Spolupráce s realitní kanceláří může výrazně pomoci v procesu prodeje a zajistit úspěšný prodej za co nejvyšší cenu. Pokud tedy plánujete prodat nemovitost, určitě spolupráci s realitní kanceláří zvažte.